Russische communisten zetten zinnen op Gérard Depardieu

De Russische communistische partij heeft de Franse acteur Gérard Depardieu, die onlangs in het bezit kwam van een Russisch paspoort, uitgenodigd om lid te worden. Dat heeft partijsecretaris Valeri Rasjkin vrijdag aan het publieke agentschap Ria Novosti gemeld.

awillems

Rasjkin verklaarde een officiële brief gestuurd te hebben naar de acteur, om hem te vragen zich bij de Russische communisten aan te sluiten.

Begin januari bood de Russische president Vladimir Poetin de 64-jarige Depardieu de Russische nationaliteit aan. Depardieu liet toen aan de Russische media weten met "genoegen" het paspoort in ontvangst te nemen en noemde Rusland een "grote democratie". "Mijn vader was communist en luisterde naar Radio Moskou. Dat is ook mijn cultuur", onderstreepte hij.

Rasjkin oordeelt dat de acteur de ideeën van zijn vader moet delen, hoewel hij dat zelf nog niet aan de acteur gevraagd heeft. "Ik denk dat hij veel respect voor zijn vader heeft en zijn politiek standpunt deelt", klink het. "Nu wachten we zijn beslissing af."

Belga

MEER OVER Gérard Depardieu