Vliegtuig modeontwerper Missoni nog altijd vermist

Print

Vliegtuig modeontwerper Missoni nog altijd vermist

Voor de Caraïbische kust van Venezuela draait de zoektocht naar het verdwenen vliegtuig met de Italiaanse modeontwerper Vittorio Missoni op volle toeren.

Ook een week na de vermoedelijke crash zijn honderden manschappen "te water, te land en in de lucht" ingezet bij de zoektocht. Dat deelde het Venezolaanse ministerie van Binnenlandse Zaken donderdag mee. Bovendien werd inmiddels een sonde ingezet, die op de zeebodem het eventuele wrak moet opsporen. Aan de operatie werken ook vier door Italië gestuurde experts mee.

Het tweemotorige toestel BN2 (Islander) is sinds een week verdwenen. Aan boord bevonden zich naast beide Venezolaanse piloten de 58-jarige Missoni, diens echtgenote Maurizia en twee andere Italiaanse toeristen, die op de archipel Los Roques de nieuwjaarsdagen hadden doorgebracht. Ze waren op de terugweg naar de internationale luchthaven Maiquetía bij Caracas.

Het modemerk Missoni is voor breigoederen met bonte patronen bekend. De Italiaanse familie-onderneming werd in 1953 opgericht.

Foto's AFP, Photo News

.

Nu in het nieuws