15-jarige maakte Facebookpagina 'Antwerpse hoeren' aan

In het kader van het onderzoek naar de beruchte - inmiddels verwijderde - Facebookpagina 'Antwerpse hoeren' is donderdag een 15-jarige jongeman verhoord als vermoedelijke beheerder ervan. Dat meldt het parket van Antwerpen.

awillems

De jongeman heeft zijn betrokkenheid bij de pagina intussen bekend. Hij is voor de jeugdrechter geleid en die heeft hem zogenaamde "gepaste jeugdbeschermingsmaatregelen" opgelegd.

De jongeman kon volgens het parket geïdentificeerd worden op basis van de informatie die vervat zat in verschillende klachten. Gezien de minderjarigheid van de verdachte en om de privacy van alle betrokkenen te waarborgen, verstrekt het parket voorlopig geen verdere informatie.

Op de pagina 'Antwerpse hoeren' werden veelal minderjarige meisjes als prostituee afgeschilderd op basis van foto's die van hun Facebookprofiel werden gehaald. Bij de foto's werden vervolgens denigrerende commentaren geplaatst.

Op enkele dagen tijd werden enkele tientallen meisjes het slachtoffer, vaak stond ook hun naam bij de foto's vermeld. Enkelen onder hen dienden al klacht in bij de Antwerpse politie.

Belga

Nu in het nieuws