Dossier Ford Genk

Directies toeleveranciers werken aan tegenvoorstel

Directies toeleveranciers werken aan tegenvoorstel

Directies toeleveranciers werken aan tegenvoorstel

Print
De directies van Syncreon, Lear, IAC en SML hebben akte genomen van de eisen die vrijdagmorgen door de vakbonden op tafel werden gelegd. Ze zijn daarna samen gaan overleggen en zouden een tegenvoorstel willen formuleren.

De burgemeester van Genk en de directies van de vier toeleveranciers hadden zich aan een open vergadering verwacht om de knelpunten rond de heropstart van de bedrijven uit de weg te ruimen. Maar de bonden hielden het bij het voorlezen van een korte, maar krachtige eisenbundel en verlieten vervolgens de vergaderzaal.

Lees ook: Vakbonden toeleveranciers leggen eisen op tafel en vertrekken

Burgemeester Wim Dries was verrast, net als de directeurs. "De bereidheid om toenadering tot elkaar te zoeken, lijkt me door het manoeuvre niet verstoord", aldus de burgemeester. "Maar het is niet aan mij op hier op te reageren."

De directieleden trokken zich vervolgens terug om de situatie te evalueren. Ze zouden nu een tegenvoorstel voorbereiden, dat vrijdagnamiddag aan de vakbonden wordt voorgelegd. Het blijft de bedoeling om een werkbaar compromis uit te werken tegen maandagmorgen.

Belga
Foto PhotoNews