Man bedreigt ambulanciers met vuurwapen

In Antwerpen-Noord heeft een man vrijdagochtend twee ambulanciers die hem kwamen verzorgen, in hun ziekenwagen bedreigd met een vuurwapen. Dat meldt het Antwerpse parket. De man ging er vervolgens vandoor met zijn wagen, die achteraf gestolen bleek te zijn, en is vooralsnog spoorloos.

drombouts

Een voorbijganger merkte omstreeks 5.40 uur op dat er in de Boerhaavestraat een man in een wagen zat, maar geen teken van leven gaf. Hij verwittigde de hulpdiensten, die de man uit de wagen haalden.

"Ze begonnen hem in de ambulance te onderzoeken en de eerste zorgen toe te dienen", zegt parketwoordvoerder Ken Witpas. "Op een bepaald moment haalde de man echter een vuurwapen tevoorschijn en hield daarmee de twee ambulanciers onder schot."

De ambulanciers konden even later de vlucht nemen en zich in veiligheid brengen. De gewapende man slaagde erin terug tot bij zijn wagen te geraken en weg te rijden, al raakte hij daarbij vijf geparkeerde voertuigen.

Wat later werd de wagen, die als gestolen geseind stond, even verderop in de Klappeistraat opgemerkt. "Het voertuig stond voor een appartementsgebouw waarvan de deur openstond. De politie besloot daarom het Bijzonder Bijstandsteam in te schakelen om het gebouw te inspecteren", aldus nog Witpas. "De verdachte werd echter niet meer aangetroffen."

Politie en parket stellen naar eigen zeggen alles in het werk om de man te identificeren en op te sporen.

Archieffoto

Nu in het nieuws