"Jimmy Savile was multirecidivistisch seksueel 
roofdier"

Jimmy Savile was multirecidivistisch seksueel roofdier

"Jimmy Savile was multirecidivistisch seksueel roofdier"

Print
De gewezen BBC-presentator Jimmy Savile heeft vermoedelijk slachtoffers van de leeftijd acht tot 47 jaar oud seksueel misbruikt, enkelen onder hen zelfs in ziekenhuizen. Dat concludeert de Britse politie vrijdag in haar onderzoeksrapport over het schandaal dat de openbare omroep op haar grondvesten liet schudden.

Jimmy Savile, overleden in 2011, was een "multirecidivistisch seksueel roofdier" die van zijn statuut als beroemdheid profiteerde om tussen 1955 en 209 "214 misdaden" te begaan, luidt het in het rapport van de politie en de kinderbescherming. Deze misdaden waren voor het overgrote deel "seksuele misbruiken toen de gelegenheid zich voordeed", maar andere waren in elk geval "gepland". In totaal 450 mensen, die door Savile seksueel misbruikt zouden zijn, hebben zich bij de politie gemeld.

De procureur schreef in het rapport dat Jimmy Savile had moeten vervolgd worden toen hij nog bij leven en welzijn was, in verband met drie klachten uit 2009, erop wijzend dat de politie en het parket te weinig rekening hielden met de getuigenissen van de slachtoffers.

Jonge meisjes

Circa 80 procent van de slachtoffers van Jimmy Savile waren jonge meisjes of vrouwen, meestal tussen de 13 en 16 jaar oud. De gewezen presentator uit de jaren zeventig en tachtig wordt verdacht van 34 verkrachtingen. Hij wordt ervan beschuldigd de feiten gepleegd te hebben in zijn geboortestad Leeds en in Londen, in de lokalen van de BBC, in 13 ziekenhuizen en in één kindertehuis.

Belga
Archieffoto

.

Nu in het nieuws