Evonik breidt uit in Antwerpse haven

Chemiebedrijf Evonik Industries breidt zijn activiteiten in de Antwerpse haven uit. Daardoor komen er tegen midden 2015 iets meer dan twintig arbeidsplaatsen bij. Dat meldt het bedrijf vrijdag.

In Antwerpen voert Evonik onder meer de productie op van MTBE (methyl-tert-butylether) met meer dan 75.000 ton. MTBE is een component die het octaangehalte van brandstoffen verhoogt, wat tot een betere verbranding ervan leidt.

Ook komt er, naast de bestaande C4-site, een nieuwe installatie voor de productie van butadieen, een product dat eigenschappen zoals de stijfheid van rubber en kunststoffen beïnvloedt, bijvoorbeeld in banden, schoenzolen en tapijtbodems.

De installatie wordt opgestart tegen de eerste jaarhelft van 2015. Daarbij wordt gerekend op iets meer dan 20 bijkomende arbeidsplaatsen. De capaciteitsuitbreiding komt er omdat stijgende groeicijfers verwacht worden.

Ook in het Duitse Marl breidt het chemiebedrijf zijn activiteiten uit, met onder meer een verhoogde MTBE-capaciteit en bijbehorende banen. "De ligging in de Antwerpse haven is een goede zaak voor de export naar onze klanten over de hele wereld," zegt woordvoerder Koen Van den Steen. "De eindproducten kunnen er snel verscheept worden."

Evonik Antwerpen telt momenteel circa 1.000 medewerkers. Wereldwijd is het bedrijf in 100 landen actief.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio