Bart Wellens: "Top vijf halen wordt moeilijk"

Bart Wellens: Top vijf halen wordt moeilijk

Bart Wellens: "Top vijf halen wordt moeilijk"

Print
Bart Wellens was een van ijverigste renners van Telenet-Fidea die woensdagmiddag het BK-parcours gingen verkennen. "Dit is een heel mooie omloop", stelde hij.

"Persoonlijk vind ik dit circuit nog mooier dan dat van 2001 toen het BK ook aan het Zilvermeer in Mol werd georganiseerd. Maar vergis je niet. Tegelijkertijd is het ook enorm zwaar. Er is een lange loopstrook die veel renners pijn gaat doen. De sterkste en de beste wint hier zonder discussie."

"Als Niels Albert zondag over zijn beste benen beschikt, is hij volgens mij de te kloppen man. Zelf hoop ik me op een positieve manier in de kijker te rijden. Twaalf jaar geleden pakte ik brons, maar dat is nu te hoog gegrepen. Als ik de top vijf kan halen, zal ik heel tevreden zijn, al besef ik dat het een heel lastige opdracht wordt voor mij."

"Als ik hetzelfde niveau kan halen van voorbije zondag, zal ik tevreden zijn. Mijn 23e plaats sprak misschien niet tot de verbeelding, maar na een lekke band in de aanvangsfase moest ik uit voorlaatste positie weer vertrekken. Ik remonteerde heel wat renners en op dat parcours was dat niet evident. Dat heeft me vertrouwen gegeven."

KLE

Meer sportnieuws