Gevoelige info over politie op Facebook

Door een menselijke fout is gevoelige en lasterlijke informatie over de Mechelse politie per ongeluk op de populaire Facebookpagina van Politiecontrole? geplaatst. Op vraag van de korpsleiding hebben de beheerders de post na zo'n veertien uur verwijderd.

Bijna 125.000 mensen volgen Politiecontrole?, een initiatief dat bestuurders waarschuwt voor alcohol- en snelheidscontroles. Maar woensdag liep het grondig fout. Plots verscheen er voor de volgers ook een bericht online van iemand die blijkbaar een eitje te pellen had met de lokale Mechelse politie. Zonder boe of ba werden nummerplaten van een tiental anonieme voertuigen van de recherche, of delen daarvan, en types van wagens online gezet.

Zelfs volledige namen van inspecteurs werden gepubliceerd en agenten werden publiek ook belachelijk gemaakt. "Zoiets posten, kan uiteraard niet. Bovendien wordt de privacy van onze mensen hier geschonden en neigt dit naar laster", reageert adjunct-korpschef Maurice Dommicent van de lokale politie. De beheerders van Politiecontrole? hebben de post meteen verwijderd. "Op een druk moment is deze post door de mazen van het net geglipt. De betrokken medewerker is op de vingers getikt. Het is de eerste keer dat wij zo'n incident meemaken", reageert oprichter Jeremey De Meyer.

SVH Archieffoto PH

Nu in het nieuws