Stad zoekt werk opa Mark Uytterhoeven

Print

Stad zoekt werk opa Mark Uytterhoeven

Mechelen - De stad Mechelen is op zoek naar werk van Prosper De Troyer, de grootvader van Mark Uytterhoeven. De Stedelijke Musea organiseren deze zomer een grote tentoonstelling rond de Belgische kunstschilder.
De Troyer (1880-1961) vestigde zich op 27-jarige leeftijd in Mechelen, waar hij eerder ook avondlessen volgde aan de Academie voor Beeldende Kunsten. "Tijdens het interbellum waagde hij zich met succes aan verscheidene stijlen. Prosper De Troyer behoort tot de pioniers van de geometrische abstracte kunst en is een van de zeldzame futuristische schilders in ons land", zegt hoofdconservator Bart Stroobants.

Door intens archiefonderzoek kwamen al heel wat werken uit privéverzamelingen aan het licht. Toch missen er nog enkele schilderijen, en de kans is groot dat die zich nog in het Mechelse bevinden. De stad is op zoek naar mensen die nog werken van de Mechelse kunstenaar uit de periode 1915-1940 in hun bezit hebben, en die bereid zijn om ze uit te lenen voor de tentoonstelling 'Prosper De Troyer. Schilder-strijder in het interbellum'.

Wie een stuk wenst uit te lenen, kan contact opnemen met de Stedelijke Musea Mechelen via 015/29.40.30, per brief Stedelijke Musea Mechelen, Grote Markt 21, 2800 Mechelen of via stedelijkemusea@mechelen.be.

SVH

Foto stad Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio