Agenten Wijkoverlastteam op bezoek bij ROJM

Agenten Wijkoverlastteam op bezoek bij ROJM

Agenten Wijkoverlastteam op bezoek bij ROJM

Print
Mechelen - Een stevige delegatie van het Wijkoverlastteam (WOT) van de lokale politie heeft donderdag een werkbezoek gebracht aan het Regionaal Open Jeugdcentrum Mechelen (ROJM). Beide organisaties willen de banden nauwer aanhalen.
Meer dan tien jaar geleden, toen ROJM nog jeugdhuis Rzoezie heette, werd er geregeld samengewerkt met de Mechelse politie. "Enkele van onze jongeren hebben dankzij de theoretische lessen van een geëngageerde politieman hun rijbewijs behaald. Wel, dat is een mooie manier van samenwerken", zegt jeugdwerker Mohamed El Ouali. Alleen was dat contact de voorbije tien jaar een beetje verwaterd, en daar willen zowel ROJM als de politie verandering in brengen.

Vooroordelen wegwerken, elkaar beter leren kennen en waar mogelijk samenwerken. Daar is het ROJM om te doen. "Maar als het nodig is, moet de politie natuurlijk politie blijven", klinkt het. "Anderzijds willen wij onze jongeren duidelijk maken dat achter de politieman in uniform ook een mens zit. En aan de mensen van de politie willen wij graag laten zien dat je niet op elke jongere het etiket van overlast moet kleven. Er zijn natuurlijk jongeren die voor problemen zorgen, maar er zijn er ook die later graag bij de politie willen gaan. Dat is trouwens altijd al zo geweest", vertelt El Ouali.

SVH

Foto Patrick Hattori

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio