Geen finale voor Kirsten Flipkens in Hobart

Kirsten Flipkens (WTA-51) heeft geen finaleplaats kunnen verzilveren op het WTA-tornooi in het Australische Hobart. Ze verloor in de halve finale na 1 uur en 24 minuten met 6-4 en 6-4 van de Duitse Mona Barthel (WTA-32), het negende reekshoofd en titelverdedigster.

ikerremans

Flipkens had de enige eerdere ontmoeting met Barthel, vorig jaar in Québec, gewonnen en begon ook vrijdag het scherpst. Ze ging meteen door de service van haar opponente. Maar Barthel lukte onmiddellijk de rebreak, waarna het gelijk opging tot 4-5. In het tiende spel moest Flipkens haar opslag een tweede keer inleveren (4-6 na 44 minuten).

Ook in de tweede set waren beide vrouwen aan elkaar gewaagd. Bij 4-5 versierde Barthel haar eerste wedstrijdpunten. Flipkens redde nog drie matchballen maar de vierde bleek fataal.

Barthel speelt zaterdag in de finale tegen de Russin Elena Vesnina (WTA-68). Die klopte de Amerikaanse Sloane Stephens (WTA-29) met 6-2 en 6-2.

De 27-jarige Flipkens heeft net als Barthel al een WTA-tornooi gewonnen. Vorig jaar was ze de beste in het Canadese Québec. Flipkens kan zich nu voluit concentreren op de Australian Open, die maandag begint. In de eerste ronde speelt ze tegen de Russin Nina Bratchikova (WTA-86).

Foto Belga

MEER OVER Kirsten Flipkens

Meer sportnieuws