Fietsroute verbindt Antwerpen met Kruibeke

Fietsroute verbindt Antwerpen met Kruibeke

Fietsroute verbindt Antwerpen met Kruibeke

Print
Kruibeke - Een nieuwe fietsroute, die grotendeels langs de Schelde loopt en Antwerpen met Kruibeke verbindt, gaat een tweede fase in.

De eerste fase van deze nieuwe fietsroute is al voltooid. Tijdens de heraanleg van de Kruibeeksesteenweg en de Heirbaan tussen Zwijndrecht en Kruibeke werd ook meteen een tweerichtingsfietspad tussen de Krijgsbaan en Oeverkant in Burcht aangelegd. De tweede fase omvat een fietspad tussen het Van Eedenplein op Linkeroever en de Antwerpsesteenweg in Burcht. Vermoedelijk is dat in maart afgewerkt.

Later wordt aan het sportpark De Wallen in Burcht langs de Scheldekant een tweerichtingsfietspad aangelegd, dat overgaat in het verkeersluwe deel op Oeverkant. In een laatste fase komt dan een tweerichtingsfietspad vanaf het Kaaiplein tot aan De Wallen. De aanleg van de route maakt deel uit van het Masterplan 2020 van de Vlaamse overheid. Het gebeurt in samenwerking van de Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel, de stad Antwerpen en de gemeente Zwijndrecht. De route sluit aan op zowel de fietstunnel als de voetgangerstunnel. Een groot deel van het traject loopt langs de Schelde.

ILPR

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio