Verwarde Kim De Gelder voor assisenhof

Verwarde Kim De Gelder voor assisenhof

Verwarde Kim De Gelder voor assisenhof

Print
Kim De Gelder, de verantwoordelijke voor de steekpartij in het kinderdagverblijf Fabeltjesland, is vrijdag in persoon aanwezig geweest op de voorbereidende zitting van het assisenhof in Gent. Hij maakte een verwarde indruk toen de voorzitter zijn identiteit vaststelde.

Vrijdag vond een preliminaire zitting plaats waarop de agenda van het proces bepaald wordt. De Gelder was niet verplicht om daarbij aanwezig te zijn, maar koos om toch te verschijnen voor het assisenhof.

'Ongeschoren'

Het was de eerste keer dat De Gelder in het openbaar verscheen sinds de feiten. De 24-jarige man heeft nu bakkebaarden en is ongeschoren. Hij antwoordde traag op de vragen van de voorzitter naar zijn naam en woonplaats.

De Gelder kon geen antwoord geven op de vraag van de voorzitter of hij een beroep uitoefende op het moment van de feiten. "Dat weet ik niet zeker. Daar heb ik geen antwoord op", antwoordde hij.

De voorzitter verklaarde dat De Gelder nu gedomicilieerd is in de gevangenis van Oudenaarde. "Dat zou kunnen. Dat is me nog niet bevestigd geweest", antwoordde De Gelder.

De Gelder bracht op 23 januari 2009 twee baby's en een 54-jarige vrouw om het leven in kinderdagverblijf Fabeltjesland in Sint-Gillis-Dendermonde. Hij bekende ook dat hij op 16 januari de moord pleegde op de 72-jarige Elza Van Raemdonck in Vrasene. De Gelder moet zich vanaf 22 februari voor de volksjury verantwoorden voor 4 moorden en 25 moordpogingen.

Archieffoto Photo News

.

Nu in het nieuws