1 / 2

Kind maakt je dik

Ouders van jonge kinderen lopen meer risico om overgewicht te kweken. Vooral hun drukke leventje zorgt ervoor dat ze minder gezonde voeding binnenkrijgen en minder bewegen. Vooral vrouwen tussen 25 en 34 jaar zijn gevoelig voor de gewichtstoename, zo blijkt uit een onderzoek van de Christelijke Mutualiteit.

mgeysmans

"Meer dan een op de drie Vlamingen is te zwaar. Maar waar het overgewicht tot 15- tot 24-jarigen slechts 14% bedraagt, stijgt dat tussen 25 en 34 jaar naar 27%. Die verdubbeling is de sterkste stijging van mensen met overgewicht over alle levensfases heen. Dat geldt zowel voor mannen als vrouwen maar het probleem is groter bij vrouwen", aldus Griet Rummen van de CM in een krant van De Persgroep.

Oorzaken zijn er genoeg: de 25- tot 34-jarigen eten het minst fruit en groenten van alle volwassenen. Daarenboven beweegt 19% onvoldoende, terwijl dit bij de andere leeftijdsgroepen slechts rond de 13% draait. "Kinderen slorpen heel wat van je tijd op. Dan nog op en top gezond leven en sporten is niet gemakkelijk. Er wordt al eens een ontbijt overgeslagen, het gaat sneller met de auto dan met de fiets en van sporten komt helemaal niets meer in huis."

Photo News

NIET TE MISSEN