Repmond Rock rapt en rockt dit jaar niet

Repmond Rock rapt en rockt dit jaar niet

Repmond Rock rapt en rockt dit jaar niet

Print
Kruibeke - Het festivalseizoen zal dit jaar een topper moeten missen: Repmond Rock zal niet neerstrijken op zijn vaste stek in Rupelmonde. De organisatoren kondigen een sabbatjaar aan, om volgend jaar met een nieuwe formule uit te pakken.

“Er is niet één grote reden voor deze beslissing, maar een combinatie van veel kleine factoren”, legt communicatieverantwoordelijke Nils Meyntjens uit.

"Na de jubileumeditie van 2012 is het gewoon tijd voor herbronning. Dat jaar vierde Repmond Rock zijn twintigste verjaardag met ruim vijfduizend bezoekers. Het festival is in de afgelopen tien jaar sterk gegroeid. Dat bracht ook de nodige organisatorische problemen met zich mee. We hebben Repmond Rock constant proberen te professionaliseren, wat vrij goed lukte. Maar we kampen met een aantal beperkingen, vooral qua locatie. Na de pioniersjaren van 1992 tot 1997 en de doorstart met een nieuw bestuur van 1998 tot 2012 is het tijd om het muziekfestival in een nieuw, fris kleedje te steken”, meent Meyntjens.

“Bovendien is de festivalwereld sterk veranderd. Er zijn heel wat festivals bijgekomen en vanuit steden en gemeenten worden gratis muziekevenementen georganiseerd. Op dat gebied zijn de mensen erg verwend en we moeten daar ook mee blijven concurreren.”

De organisatoren hebben nu besloten een sabbatjaar in te lassen. In welke richting het festival zal evolueren, kan Meyntjens nog niet zeggen. “Het kan nog alle richtingen uit. Maar wellicht wordt het weer een muziekfestival. Veel zal ook afhangen van de gemeente”, zegt hij.

Ilse Prinsen
Foto Stefaan Van Hul

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio