Beatboxer BBG mag optreden tijdens match Antwerp Giants

Guy Van Hasselt (23) ofwel BBG doet mee aan de talentenjacht A-talent. In december trad hij al op tijdens de wedstrijd van Topvolley Antwerpen in de Arenahal in Deurne en op 20 april mag hij beatboxen voor basketbalclub de Antwerp Giants in de Lotto Arena.

Beatboxer BBG uit Wuustwezel trad al op met onder andere Philippe Geubels, Danzel en Kaye Styles. Als deelnemer aan A-talent, een Antwerpse talentenjacht, mag hij op 20 april beatboxen voor een basketbalwedstrijd van de Antwerp Giants in de Lotto Arena. A-talent biedt zo Antwerps talent een unieke kans om te schitteren voor een groot publiek. BBG staat voor BeatBoxer Guy. Hij begon acht jaar geleden met beatboxen na het zien van een aantal filmpjes op Youtube. “Ik was zo gefascineerd door beatboxen. Na een tijdje vond ik een reeks video’s met uitleg over de basistechnieken. Zo ben ik aan de slag gegaan en heb ik het mezelf stap voor stap aangeleerd”, vertelt Van Hasselt.

Beatboxen is het imiteren van instrumenten, geluiden of muziek met de mond. “Het is niet gemakkelijk, maar ik ben ervan overtuigd dat iedereen het wel, tot op een bepaald niveau, kan leren. Als je er maar genoeg energie in steekt. Ik heb het geleerd door thuis, tot ergernis van mijn ouders, constant en overal te oefenen, jaren aan een stuk. Daarna kwamen kleine optredens op fuiven of in een discotheek, waardoor de bal aan het rollen ging”, vertelt de beatboxer. “Het was wel een aanpassing toen ik in december voor die volleybalwedstrijd in een volledig verlichte sporthal stond. Uiteraard was het super om te zien dat mensen die naar sport komen kijken toch heel positief reageren op een muzikale act tussenin. Hopelijk is het publiek van The Antwerp Giants in de Lotto Arena op 20 april even enthousiast.” En Van Hasselt heeft nog ambities: “ik heb nooit muziekschool gevolgd, maar ik hoop toch ooit met een band als echte beatboxdrummer op een podium te staan.” Info: www.a-talent.be, www.beatboxerbbg.be An Van den OuwelantMeer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio