Zware loting voor Goffin, Rochus en Darcis op Australian Open

Zware loting voor Goffin, Rochus en Darcis op Australian Open

Zware loting voor Goffin, Rochus en Darcis op Australian Open

Print
De Belgische mannen moeten meteen zwaar aan de bak op de Australian Open, de eerste grandslam van het jaar die maandag van start gaat. Yanina Wickmayer en Kirsten Flipkens kenden een gunstige loting.

In de eerste ronde van de Australian Open moet de Belgische nummer één bij de mannen, David Goffin (foto; ATP-50), het opnemen tegen de als 22ste geplaatste Spanjaard Fernando Verdasco (ATP-24). Olivier Rochus (ATP-89) krijgt nog een grotere Spaanse topper tegenover zich, de als vierde geplaatste David Ferrer (ATP-5).

Ook Xavier Malisse (ATP-62) lootte een Spanjaard, Pablo Andujar (ATP-45). Als Malisse en Goffin winnen, treffen ze elkaar in de tweede ronde.

Steve Darcis (ATP-97) opent tegen de Duitser Philipp Kohlschreiber (ATP-19). Kohlschreiber, als 17de geplaatst in Melbourne, versloeg Malisse eerder deze week nog in de kwartfinales van het ATP-toernooi in Auckland.

Er kunnen nog twee Belgische mannen op de hoofdtabel komen. Ruben Bemelmans en Maxime Authom moeten dan wel voorbij de derde kwalificatieronde geraken.

Wickmayer en Flipkens

Bij de vrouwen neemt Yanina Wickmayer (WTA-20) het in de eerste ronde op tegen de veel lager gerangschikte Australische Jarmila Gajdosova (WTA-167).

Kirsten Flipkens (WTA-51) treft Nina Bratsjikova (WTA-86). Vorig jaar klopte Flipkens de 27-jarige Russin nog in Rosmalen.

Foto Belga

Meer sportnieuws