'Moslims roepen op tot protest in Borgerhout tegen stripverhaal'

'Moslims roepen op tot protest in Borgerhout tegen stripverhaal'

'Moslims roepen op tot protest in Borgerhout tegen stripverhaal'

Print
Via sms en op het internet zouden moslims opgeroepen worden om zaterdagmiddag een protestactie te ondernemen aan de Roma op de Turnhoutsebaan (foto) in Borgerhout. Dat bericht De Standaard.

De Antwerpse politie zou in verhoogde staat van paraatheid zijn voor de mogelijke betoging. De aanleiding voor de oproep zijn de spotprenten die verschenen zijn in het Franse satirische tijdschrift Charlie Hebdo. De oproep gebeurde niet via de Facebook-account van Sharia-4Belgium, maar wel via die van het alternatieve Sharia.com.

"Wij moslims zullen laten zien dat we niet zwak zijn en ons liet laten doen", klinkt het. "Wie liefde heeft voor de profeet moet aanwezig zijn."

"Er werd geen betoging aangevraagd, maar we zijn wel op de hoogte en staan klaar om op te treden tegen een mogelijke betoging", zei politiewoordvoerder Veerle De Vries. De woordvoerder van burgemeester Bart De Wever, Philippe Beinaerts, zei dat in overleg met de politie een plan van aanpak wordt opgemaakt. "Maar laat het duidelijk zijn dat we een illegale betoging niet kunnen tolereren."

Archieffoto Sarah Van den Elsken

.

Nu in het nieuws