Truckchauffeur brengt eigen muziek uit

Print
Essen - Vrachtwagenchauffeur Gert-Jan van Gastel brengt zijn eerste cd uit. Door muziek te maken verwerkt hij moeilijke periodes in zijn leven. Zijn stijl: Amaricana.

Trucker Gert-Jan van Gastel werd geboren in de zomer van 1970. "Als klein kind luisterde ik al met mijn moeder naar radio Caroline. Muzikaliteit zat er bij mij al van jongs af in. Ik volgde muzieklessen en speelde bij de plaatselijke harmonie."

Toen Gert-Jan zeven was, kwam zijn oudere broer om bij een tragisch ongeval voor de deur van hun woning. "Ons gezin verhuisde en we vestigden ons net buiten Roosendaal in Nederland. De dood van mijn broer heeft heel mijn leven door alles heen gesluimerd. Ik heb het nooit een plaats kunnen geven. Maar onbewust heeft het me wel gestuurd in mijn levenskeuzes."

Van Gastel haalt op twintigjarige leeftijd zijn rijbewijs als truckchauffeur en gaat aan de slag bij transportbedrijf Jan de Rijk. Als trucker reist hij vooral naar Spanje en Portugal. Hij trouwt, krijgt een zoon, zwerft van Nederland naar België, belandt in Spanje en komt uiteindelijke weer in Essen terecht.

"Na een moeilijke periode in mijn leven nam ik mijn gitaar, die al acht jaar lang mee verhuisd was, weer ter hand", vertelt van Gastel. "Het is mijn manier om moeilijke periodes van me af te schrijven en te zingen. Ondanks alle tegenslagen heeft mijn stem me nooit in de steek gelaten. Sterker nog: voor mij was het de beste therapie. Nu heb ik rust gevonden en schrijf ik liedjes over de dingen die mijn leven mee hebben bepaald."

Nederlandstalig

"Americanamuziek kun je niet in één woord uitleggen. Het is een mengeling van meerdere stijlen: er zit wat authentieke country in, folk uit The South, blues uit Mississippi en een vleugje bluegrass", legt van Gastel uit. "De teksten zijn meestal waarheidsgetrouw en er komt wel eens wat leed bij kijken. Het is gewoon muziek die prima bij me past."

Het afgelopen jaar heeft hij eindelijk de rust gevonden in de muziek zoals hij die zelf wil maken. Het heeft geresulteerd in een eerste album 'Onderweg naar jou'. Het album bevat twaalf liedjes en het Nederlands en twee bonustracks met Engelse tekst.

In het nieuw jaar gaat van Gastel verder met het schrijven en uitbrengen van zijn muziek met een Engelstalig album en nieuwe Nederlandstalige liedjes.

Info: FB-pagina Gert-Jan


MaTi

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio