Dembélé: "Ik leerde voetballen op Bisthovenplein"

Heel 2013 zal Antwerpen de titel van Europese sporthoofd-stad voeren. Sporting A, de virtuele sportclub die naar aanleiding van die titel in het leven werd geroepen, heeft automatisch elke Antwerpenaar als lid. Ook de twintig ambassadeurs die dit jaar hun stad nog meer dan anders sportief vertegenwoordigen. Een van hen is Moussa Dembélé.

drombouts

Dembélé maakt tegenwoordig het mooie weer bij Tottenham in Londen, maar weinigen weten dat hij die balvaardigheid op Antwerps terrein onder de knie kreeg. "Ik zal nooit mijn wortels verloochenen", zegt hij. "Ik leerde voetballen op de Antwerpse pleintjes en in de parken. Door het pleintjesvoetbal heb ik geen 'ruzie' met de bal en ben ik nu zo balvast."

Slechte naam

"Vooral op het Bisthovenplein in Deurne speelde ik veel. Blijkbaar heeft dat plein nu een slechte naam" stelt de 25-jarige voetballer verbaasd vast. "Dat is vreemd, want ik was er heel graag en het waren allemaal heel toffe jongens. Sommigen waren zelfs beter dan ik, maar waarschijnlijk kregen zij niet dezelfde kansen. Die mannen zijn trots dat ik het aan het maken ben, er is geen afgunst. Ik wil ook niet dat ze me als een held zien."

RUAE

Foto Photo News

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio