"Overaanbod aan nieuwbouw op Eilandje"

De Koninklijke Federatie van het Belgisch Notariaat maakte zopas bekend dat in 2012 de gemiddelde woningprijs in ons land met bijna zes procent steeg, in vergelijking met een jaar eerder. De gemiddelde prijs van een appartement daalde op haar beurt met ruim twee procent. Wordt die tendens bevestigd wanneer we inzoomen op Antwerpen?

drombouts

Wim Peleman van First Immo zucht. "Allereerst: de Belgische vastgoedmarkt is te complex, je kan niet veralgemenen. Zij kijken wat het voorbije jaar verkocht werd en berekenen zo welke prijs een pand gemiddeld had. Maar op die manier gaan ze bijvoorbeeld voorbij aan het feit dat de appartementen net kleiner werden, waardoor die prijs verlaagt."

Peleman geeft aan dat in Antwerpen de vierkante meterprijs blijft stijgen, zowel van huizen als van appartementen. "Voor appartementen tot 200.000 euro en woningen tot 300.000 euro blijft de vraag enorm hoog. Het aanbod is niet in verhouding, waardoor die prijzen de komende jaren nog blijven stijgen."

Stabilisatie

In de stad heeft elke buurt haar eigenheid, waardoor de tendenzen op de vastgoedmarkt weleens sterk uiteenlopend durven zijn. "We stellen vast dat het Eilandje afstevent op een overaanbod wat betreft nieuwbouw. De stad Antwerpen heeft hierin met haar vastgoedbedrijf AG Vespa een belangrijke rol gespeeld. Dit gaat leiden tot een stabilisatie van de prijzen", geeft Wim Peleman aan.

Lees meer in Gazet van Antwerpen, Editie Stad.

RUAE

Foto: AVIATION FACTORY /Jan Van der Perre

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio