Falua serveert vanaf vandaag tapas en visgerechten

Op de hoek van de Kiliaanstraat en de Molenstraat in Duffel opent vandaag, vrijdag, Bar-Tapas-Restaurant Falua. Op de restaurantkaart staan vis en zeevruchten centraal, terwijl op de kleine kaart de tapas overheersen.

Van Rompaey Chris

Wanneer we de nieuwe zaak van Hans Peeters en Habi Taibi binnenstappen, merken we op elke tafel een bootje. "Falua betekent vrachtboot of vissersboot in het Portugees", maakt Habi ons prompt duidelijk. Waarmee meteen ook het concept verklaard is. "Op onze restaurantkaart focussen we op vissoorten als zeetong, kabeljauw en zeebaars, maar ook op kreeft, oesters en mosselen. Allemaal dagvers welteverstaan! Anderzijds vinden we dat Belgische vleesklassiekers zoals entrecote Black Agnus en steak Wit-Blauw niet mogen ontbreken."

Bij Falua vindt u ook een kleine kaart met prominent bovenaan traditioneel, op zijn Spaans bereide tapas zoals abondias (gemarineerde gehaktballetjes) en gelardeerd spek met dadels voor telkens zes euro per portie. Bij de koude tapas krijgen we water in mond van onder meer de Spaanse manchegokaas (5,25 euro). Prefereert u pasta's of smult u liever van een lekkere pannenkoek?

Geen probleem, ook die staan op de kleine kaart.

Achter het restaurant beschikt Falua nog over een feestzaal voor recepties, walking dinners, feesten en koffietafels.

Info: 015.63.84.41,

Chris VAN ROMPAEY
Foto Patrick Hattori


Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio