Ook mannelijke hostess op autosalon

Print

Ook mannelijke hostess op autosalon

In Brussel is donderdag het 91ste autosalon geopend door prins Filip. Van 11 tot 20 januari zijn in elf paleizen van Brussels Expo aan de Heizel honderden glimmende auto's, trucks, motoren en bestelwagens te bewonderen.

Opvallend deze keer was dat er weinig schaars geklede hostessen waren, wat vermoedelijk te maken heeft met de oproep van Joëlle Milquet, minister van Gelijke Kansen, om op te houden met vrouwen als seksuele objecten op te voeren tussen de nieuwste automodellen.

De Japanse autofabrikant Suzuki, altijd bij de beteren als het op het hostessenwerk aankomt, heeft daar echter een paar creatieve oplossingen voor bedacht. De Suzuki-hostessen dragen dit jaar geen strakke minirokjes, maar een overall. Maar die valt behoorlijk ver open, en eronder blijken de dames niet overdreven dik gekleed te zijn. De glimpen van blote buiken, schouders en heupen maken de outfit juist extra sexy.

Nog origineler is de vondst van Suzuki om voor het eerst ook een mannelijk model te laten paraderen tussen de auto's. Die eer valt te beurt aan Tom Daniëls uit Brasschaat. De dubbelgespierde jongeman amuseert zich duidelijk tussen zijn vrouwelijke collega's. "Maar ik ben zelf geen beroepsmodel, oh nee", zegt hij. "Ik heb een job in de securitysector. Waarom ze mij dan gevraagd hebben? Misschien vonden ze te weinig knappe gasten (lacht)."


DIRK HENDRIKX

Foto Joris Herregods

.

Nu in het nieuws