Financieel akkoord tussen uitgever Murdoch en slachtoffers

Financieel akkoord tussen uitgever Murdoch en slachtoffers

Financieel akkoord tussen uitgever Murdoch en slachtoffers

Print
De Britse krantenuitgever News International zal een schadevergoeding betalen aan de slachtoffers van het afluisterschandaal. Dat meldt de Britse krant The Guardian.

Naar aanleiding van de schikking tussen de verschillende partijen werden 130 van de 180 gerechtelijke procedures aangepast. Een woordvoerster van News International ontkende het nieuws niet, maar wilde ook geen verdere commentaar kwijt.

"Ik kan enkel zeggen dat News International van in het begin geprobeerd heeft een gepaste financiële regeling te treffen met de betrokken personen", luidt het.

Een van de slachtoffers is Cherie Blair, de echtgenote van de voormalige Britse premier. Ook de vader van voetballer David Beckham zal een schadevergoeding krijgen. In de eerste helft van 2012 werd al een regeling getroffen met vijftig slachtoffers, onder wie de acteurs Jude Law en Sienna Miller. Meer informatie over de schadevergoedingen worden verwacht tijdens een persconferentie op 8 februari.

Journalisten van de inmiddels opgedoekte krant News of the World en andere kranten hadden de telefoons gehackt van verschillende beroemdheden en slachtoffers van misdrijven. De afluisterpraktijken, die in 2011 aan het licht kwamen, hebben geleid tot een van de grootste mediaschandalen in de Britse geschiedenis.

Foto: Rupert Murdoch

Foto Reuters

Nu in het nieuws