Dit mag u verwachten van uw bestuur

“14 oktober 2012 is in de geschiedenis van onze lokale partij Gemeentebelangen een historische datum”, verklaart burgemeester Stany De Rechter nog even enthousiast als drie maanden geleden. “Waarvan we alleen maar konden dromen, werd op die dag waarheid. Voor het eerst werd ons werk binnen het gemeentebestuur door de Stekense kiezers beloond met een absolute meerderheid. Gemeentebelangen beschouwt dat als een waardering van de burgers.”

anebioglu

Vanuit de luxepositie van een absolute meerderheid, ook al is dat met één zetel overschot maar nipt, zette de lokale partij er geen haast achter om een coalitiepartner te zoeken. “Wat ze in onze buurgemeenten Sint-Gillis-Waas en Moerbeke kunnen, kunnen wij ook, was daar de redenering bij”, zegt De Rechter. “Dat we alleen besturen kan voordelen hebben."

"Een voordeel is dat wij ervoor kozen om het met één schepen minder te doen. In tegenstelling tot wat sommigen beweren, houden we daarmee geen zetel vrij voor het geval we die in de loop van de legislatuur toch zouden moeten toekennen.”

YV

foto Evelien de Jonghe

Prioriteiten

  • Uitbreiding van de sportmogelijkheden, zoals de sporthal
  • Creatie van een vrijetijdszone om het cultureel aanbod in de gemeente te vergroten
  • De belastingen op hun huidig peil handhaven, desnoods zal er bespaard worden
  • Het Zomerhuis moet het karakter krijgen van een open park, voor iedereen toegankelijk en visueel aansluitend bij de vaartkom en het stiltegebied
  • Nastreven van een ecologisch en sociaal beleid voor de problematiek van de weekendzones

1

2

3

4

5

6

MEER OVER Stekene

Meest gelezen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio