Dit mag u verwachten van uw bestuur

Burgemeester Frank Wilrycx (Leefbaar Merksplas) is aan zijn derde ambtstermijn als burgemeester begonnen. Ook het schepencollege is volledig ongewijzigd gebleven. “We hebben identiek dezelfde ploeg als de voorbije twee legislaturen."

anebioglu

"Iedereen heeft dezelfde bevoegdheden. We namen gewoon een doorstart. De projecten die we de voorbije jaren hebben opgestart, kunnen we verder afwerken”, zegt Frank Wilrycx. “De aanleg van nieuwe rioleringen en de uitbreiding van de kinderopvang zijn twee belangrijke dossiers. Ook de herinrichting van de kolonie is een groot project, dat ook nog doorloopt na de nieuwe legislatuur.”

De ervaring die Frank Wilrycx en zijn ploeg de voorbije jaren heeft opgebouwd, komt van pas de komende jaren. “Er komen wel steeds meer en zwaardere bevoegdheden af op het gemeentebestuur.Maar na twaalf jaar zijn bepaalde zaken meer en meer routine geworden. De contacten die we hebben opgebouwd met de provincie en op federaal vlak kunnen we goed gebruiken”, besluit de burgemeester.

BVDL

Foto Mia Uydens

Prioriteiten

  • Voortwerken aan de verkeersveiligheid door onder andere de aanleg van fietspaden
  • Verder uitbouwen van een gescheiden rioleringsstelsel
  • Opstarten van een sociaal huis met externe diensten
  • Uitbreiding van de kinderopvang om plaatsgebrek op te lossen
  • De restauratie en herbestemming van Merksplas-kolonie

1

2

3

4

5

6

MEER OVER Merksplas

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio