CD&V en Lier&Ko helpen VB'er in sociaal comité van OCMW

Print
Lier - Jan Van Gorp (Vlaams Belang) maakt voortaan deel uit van het sociaal comité van het OCMW Lier. "Dat gebeurde met de steun van CD&V en Lier&Ko", zegt Groen-voorzitter Katrien Vanhove.
"Het is verontwaardigend om vast te stellen dat de democratische partijen CD&V en Lier&Ko er niet het minste probleem mee hadden om hun stemmen aan het Vlaams Belang te geven. CD&V en Lier&Ko overschreden een ethische grens die het sociaal beleid en de besluitvorming van het OCMW erg kil zal maken.
Ze hadden nochtans ook kunnen kiezen voor een kandidaat van de gezamenlijke lijst van sp.a en Groen", stelt Katrien Vanhove.

"Je moet dit in een correct perspectief zien", zegt Jan Hermans (Lier&Ko).
"Er was vooraf een akkoord dat de oppositiepartijen (uitgezonder Vo_LK) hun reststemmen voor de verkiezing van de OCMW-raadsleden aan Anja Vlaeymans (Lier&Ko) zouden geven. Sp.a doorbrak dat akkoord door een deal te maken met Vo_LK, nadat ze ook nog Vlaams Belang hadden benaderd, voor een gedeeld mandaat en probeerde zo de andere oppositiepartijen in de kou te zetten.
Groen ondertekende samen met sp.a die voordracht die de woordbreuk inhield."

"Dan worden de comités binnen het OCMW verkozen. Het is naïef van Groen en sp.a om te denken dat na de bovenvermelde woordbreuk CD&V en Lier&Ko de gezamenlijke kandidaat van Groen en sp.a zouden steunen", besluit Hermans.

CD&V-voorzitter Didier Vanderghote reageert gelijkaardig en voegt eraan toe: "Waarover gaat het? Het gaat over één oppositielid op vier leden in een sociaal comité gedurende drie jaar. De visie op sociaal beleid van CD&V verandert hierdoor niet en vindt nog steeds geen raakvlak met deze van het Vlaams Belang. Evenmin wijzigt dit iets aan de manier waarop de sociaal assistenten dossiers voorbereiden en ontwerpbeslissingen voorleggen."

Chris VAN ROMPAEY

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio