Hans van Kasteren: "We blijven Tom Meeusen steunen"

Hans van Kasteren: We blijven Tom Meeusen steunen

Hans van Kasteren: "We blijven Tom Meeusen steunen"

Print
Hans van Kasteren blijft Tom Meeusen steunen. "Zolang Tom niet in beschuldiging gesteld is, blijft hij ons volle vertrouwen genieten", verklaarde de manager van Telenet-Fidea.

De 24-jarige Meeusen werd woensdag meer dan drie uur ondervraagd door het parket van Leuven, dat in het kader van een onderzoek naar dokter Chris Mertens.

"De bondsprocureur zal in de loop van de week beslissen of hij het dossier doorstuurt of seponeert", aldus van Kasteren. "Tom is dus nog altijd niet geschorst en kan zondag het BK rijden. Anders wordt het natuurlijk als het dossier wel doorgestuurd wordt. Want dan valt het hele plan van mijn ploeg voor de maand januari in duigen."

Voordeel van de twijfel

"Ik had Tom gevraagd om na zijn voorbije moeilijke maanden alles op januari te zetten", gaat van Kasteren verder. "Maar als hij het BK niet kan rijden en ook Hoogerheide en het WK mag vergeten, is dat voor ons een drama. We krijgen dan wel inzage in het dossier en kunnen beginnen aan onze verdediging, wat nu nog altijd niet kan. Vorig jaar hebben we de beschuldigingen aan het adres van Bart Wellens kunnen weerleggen. Laat ons nu ook het voordeel van de twijfel."

Lees ook: Tom Meeusen aangeslagen na drie uur durend verhoor
En: Dokter Mertens en Tom Meeusen ondervraagd

Belga
Foto Photo News: Tom Meeusen (links) en Hans van Kasteren (rechts)

Meer sportnieuws