Speciale eenheden vallen binnen in woningen

Speciale eenheden vallen binnen in woningen

Speciale eenheden vallen binnen in woningen

Print
Mechelen - De speciale eenheden van de federale politie zijn woensdagavond met man en macht binnengevallen in twee woningen in de Sint-Rumoldusstraat in Mechelen. Aanleiding was een melding van een familielid bij de lokale politie dat een man in een van de woningen zijn ouders en drie minderjarige kinderen zou vasthouden.
Om alle risico's uit te sluiten, werd de hulp ingeroepen van de federale collega's. De man verliet woensdagnamiddag uiteindelijk zelf de woning. Hij werd even gevolgd en ingerekend. Daarna vielen gemaskerde en gewapende agenten nog binnen in de woning zelf, en ook in die van de buren. Die waren daar niet mee opgezet. "Ik had een kind van acht maanden in mijn armen en er werd een wapen op mij gericht. Iedereen moest op de grond gaan liggen en wij weten niet waarom", zegt een van de bewoners.

Twee vrouwen en een kind werden in shock overgebracht naar het Sint-Maartenziekenhuis. Het Mechelse parket wil nog niet veel commentaar kwijt over de actie. "Hoe alles in elkaar zit, zal de komende uren en dagen moeten blijken", zegt woordvoerster Nele Poelmans. Enkele dagen geleden kwam de politie in het huis ook al tussenbeide om de zieke vader naar het ziekenhuis over te brengen. Zijn medische toestand zou volgens buurtbewoners voor spanningen zorgen binnen de familie.

SVH

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio