Martin Fontyn wint Africa Eco Race voor motoren

Martin Fontyn wint Africa Eco Race voor motoren

Martin Fontyn wint Africa Eco Race voor motoren

Print
De 19 motorrijders en 40 deelnemers bij de auto's en vrachtwagens hebben woensdag op het strand van Dakar een punt gezet achter de Africa Eco Race 2013. De laatste etappe telde niet mee voor het eindklassement en kwam bijgevolg neer op een ereronde voor de laureaten, de Belg Martin Fontyn (KTM) bij de motorrijders en de Fransman Jean-Louis Schlesser (Buggy Schlesser) bij de auto's.

Nadat hij in de tiende rit naar Koba nog werd opgeschrikt doordat hij van het traject was afgedwaald, heeft Fontyn met zijn KTM 535 toch de Africa Eco Race 2013 gewonnen. Het palmares van de 54-jarige Antwerpenaar, die kan terugblikken op meer dan 15 rallyseizoenen en in 2012 de Touareg Rally won, wordt aangevuld met een zege in een wedstrijd van lange adem. In de eindstand telt Fontyn 32:25 voorsprong op de Nederlander Guillaume Martens (KTM 690). De Fransman Patrick Arnoult (Honda) eindigde als derde op 2u04:37.

Bij de auto's blijft Jean-Louis Schlesser (Buggy) onoverwonnen. De Fransman controleerde de race en beging geen enkele fout. In de stand gaat hij twee vrachtwagenchauffeurs vooraf, de Rus Anton Shibalov (Kamaz) en de Tsjech Tomas Tomecek (Tatra). De top vijf wordt vervolledigd door de Buggy VW van de Fransman Yves Fromont en de Toyota - door Overdrive in Hoei in gereedheid gebracht - van de Belg Joost Van Cauwenberge. Jacky Loomans (Toyota) kon ook aanspraak maken op een podiumplaats, maar hij moest noodgedwongen - zijn co-piloot keerde om familiale redenen huiswaarts - al vroeg de race verlaten.

Belga

Meer sportnieuws