VB: "De treinreizigers zijn andermaal de dupe"

VB: De treinreizigers zijn andermaal de dupe

VB: "De treinreizigers zijn andermaal de dupe"

Print
Ook het Vlaams Belang reageert negatief op het voorstel van minister Magnette om de drieledige structuur van de NMBS-groep te hervormen tot een tweedelige structuur. "Het is echter nu al duidelijk dat naast deze nefaste tweeledige structuur er nog steeds zal gewerkt worden met een aparte schoonmoederstructuur voor het personeel, HR-Rail", aldus Kamerlid Tanguy Veys.

De vraag stelt zich volgens hem hoe de jaarlijks stijgende schuld zal worden aangepakt en wat de gevolgen zullen zijn voor de reiziger, die andermaal de dupe van de hervorming dreigt te worden.

Het Vlaams Belang is steeds voorstander geweest van een eenheidsstructuur voor de NMBS. Ook in de omringende landen werden er reeds stappen ondernomen (Duitsland) of zijn er plannen (Nederland, Frankrijk) om te gaan naar een eenheidsstructuur. Dergelijke structuur wordt trouwens ook aanvaard door de Europese Commissie, is dus niet in strijd met de concurrentieregels en biedt voldoende garanties voor andere spoorwegoperatoren, aldus Veys.

Lees ook: Meerderheidspartijen zien hervorming NMBS zitten, N-VA is kritisch
En: Akkoord over hervorming NMBS

Belga
Archieffoto

Nu in het nieuws