Dokter Mertens en Tom Meeusen ondervraagd

Dokter Mertens en Tom Meeusen ondervraagd

Dokter Mertens en Tom Meeusen ondervraagd

Print
Dokter Chris Mertens en veldrijder Tom Meeusen zijn woensdag verhoord door speurders van de Leuvense federale gerechtelijke politie. De dokter uit Rotselaar, die heel wat topsporters als patiënten heeft, vormt het voorwerp van een gerechtelijk onderzoek naar verboden dopingpraktijken maar volgens zijn advocaat is hij voorlopig niet in verdenking gesteld. Tom Meeusen, die vergezeld was van zijn vader, zou enkel als getuige verhoord zijn.

Het onderzoek naar dokter Mertens kwam er nadat het Leuvense gerecht een anonieme brief kreeg waarin de arts beschuldigd werd van ongeoorloofde praktijken. Speurders van de FGP Leuven vielen twee weken geleden dan binnen in de woning en de praktijk van de dokter in Rotselaar en namen daar dossiers, een computer en een aantal producten in beslag. De speurders doorzochten ook de camper van veldrijder Tom Meeusen toen die op weg was naar de Superprestige-veldrit in Diegem. Beide mannen kregen een uitnodiging voor een verhoor in de lokalen van de FGP.

"Dokter Mertens heeft zich vrijwillig aangeboden en heeft in alle loyauteit zijn medewerking verleend", meldt de advocaat van de arts, meester Toon Muysewinkel, in een persbericht. "Gelet op zijn beroepsgeheim en de essentiële principes van een lopend gerechtelijk onderzoek wenst dokter Mertens op dit moment geen verdere publieke verklaringen af te leggen."

Meester Muysewinkel meldt verder enkel nog dat zijn cliënt niet in verdenking is gesteld en hoopt dat de arts in alle rust en sereniteit zijn huisartsenpraktijk kan verderzetten.

Foto: Belga
Tom Meeusen naast Telenet-Fidea-manager Hans van Kasteren

Meer sportnieuws