Steffy na een week terug thuis

Steffy na een week terug thuis

Steffy na een week terug thuis

Print
Aartselaar - Het gezin van Kris en Patci Beukelaer besliste enkele maanden geleden een hond in huis te halen. Hun nieuwe huisdier, een kruising tussen een Engelse bulldog en een Berner Senne is ondertussen zeven maanden oud. Het teefje kreeg de naam Steffy mee. "Ze had meteen haar plaats in ons gezin en in ons hart verworven" zegt Patci.
Maar op kerstavond liep het fout. Het gezin genoot 's avonds van een restaurantbezoek terwijl Steffy alleen rondliep in hun afgesloten tuin.
Omstreeks 20.30u stak iemand in de buurt vuurwerk af waardoor de jonge hond in paniek zich door een uiterst smalle opening naar buiten wurmde en verdween.

"We hebben aan onze woning enkele camera's hangen en we hebben heel het 'schouwspel' achteraf kunnen volgen" zegt Kris. "Voor zover we weten is het, zeker op kerstavond, verboden vuurwerk af te steken. We waren dan ook niet voorbereid want anders hadden we onze hond zeker binnen opgesloten. Het verdriet was groot en de hoop dat we Steffy ooit nog zouden terug zien werd met de dag kleiner."

Met de moed der wanhoop startten ze een zoekactie. De dierenbescherming werd verwittigd net als asielen, politiezones, dierenartsen. Ook op Facebook (www.gevondenenvermistehuisdieren.be) werd een zoekertje geplaatst. Verder moesten strooibriefje en affiches de kans op het weervinden van Steffy mogelijk maken. Gedurende meer dan een week leverde dit alles niets op. Tot Kris en Patci vorige week dachten gejank voor de deur te horen.

"Ik kon het niet meteen geloven maar toen ik de deur opende, sprong onze hond meteen binnen. Ze leek nog blijer dan we zelf waren. Eerst dacht ik dat het dier een ganse tijd in de buurt had lopen ronddolen maar ze was niet echt ondervoed. Ik ben opnieuw onze camerabeelden gaan raadplegen." "Daarop zag ik een auto voor de deur stoppen waarna het portier opengaat en onze Steffy naar buiten springt. Meteen daarna rijdt de auto door. Op de beelden is echter niet te zien wie of welke auto het is."

"We zullen dus nooit weten of het diervriendelijke mensen waren die ons bericht op de een of andere manier hebben gelezen of niet. Toch wel spijtig maar het voornaamste is wel dat wij onze hond terug hebben. Het dier was wel doodop en heeft bijna de ganse dag geslapen maar verkeert verder in goede conditie." Jef Wijckmans
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio