Rob Peeters hoopt podium te halen op BK in Mol

Rob Peeters hoopt podium te halen op BK in Mol

Rob Peeters hoopt podium te halen op BK in Mol

Print
Na zijn medailles van vorig jaar in het Belgisch- en wereldkampioenschap is het logisch dat Rob Peeters (Telenet-Fidea) bij de podiumkandidaten gerekend wordt voor het BK veldrijden, dat zondag aan het Zilvermeer in Mol gereden wordt. Temeer daar de 27-jarige Peeters op amper een kilometer van het parkoers woont.

"Maar de kans dat het publiek me zenuwachtig maakt, is daarom bijzonder groot", vertelt Peeters. "Ik voel dat ik rustig naar het BK toeleef, maar ik vrees al de mensen van Mol. Zij zouden met veel kabaal voor een verschrikkelijke zondag kunnen zorgen. Het parkoers zelf maakt me niet bang. De hele familie Peeters heeft in het domein gewerkt, ik heb er mijn jeugd doorgebracht en ik heb er vakantiewerk gedaan. Ik ken elke boom."

"Ik ben niet van plan om mijn koers echt op iemand af te stemmen. Ik wil mijn eigen ding doen. Op die manier heb ik vorig jaar ook mijn podiumplaatsen behaald. Niet te overmoedig beginnen en proberen naar een medaille te rijden. Het wordt in elk geval zware kost. Vooral in het tweede gedeelte van het parkoers kan je het verschil maken. Onderschat het zand van Mol niet. Dat is als keukenzout. Van zodra je er door gereden bent, zakt het opnieuw samen. Ik denk dat vooral de stroken tussen het zand wel eens bepalend kunnen worden. Maar anderzijds kan het ook al in de eerste seconde van een elke zandpassage verkeerd lopen. Een klein foutje en je kunt lopen als de anderen rijden."

Foto: GMax

Meer sportnieuws