Stripheldin Caroline Baldwin in 2014 op het witte doek

Print

Stripheldin Caroline Baldwin in 2014 op het witte doek

De stripreeks Caroline Baldwin zal verfilmd worden door de Belgische regisseur Thomas François. Dat maakte de geestelijke vader van de stripheldin, André Taymans vandaag bekend.

Volgende week beginnen de opnames in Thailand. De film zou begin 2014 in de zalen komen. De hoofdrol van de Canadese privé-detective met Indiaanse roots zal vertolkt worden door de Belgische actrice Carole Weyers.

Origineel scenario

Het eerste album van de reeks die al 16 delen telt, is in 1998 verschenen bij uitgeverij Casterman. Maar de film krijgt een origineel scenario dat tevens het verhaal van het 17e album wordt. Dat album komt eveneens in 2014 uit.


In deze Engelstalige film reist Caroline Baldwin naar Thailand en Laos om Jeremy Wilson op te sporen, de zoon van haar werkgever en baas van het detectivebureau "Wilson investigation". De vader, die al jaren geen contact meer heeft gehad met zijn zoon, is getroffen door leukemie en heeft dringend een stamceltransplantatie nodig. Enkel Jeremy, die in het verleden nog een avontuurtje heeft gehad met Caroline Baldwin, kan hem redden. De rol van de zoon wordt vertolkt door acteur Nicolas Van Beveren, terwijl de rest van de casting voornamelijk Amerikaans en Aziatisch zal zijn. Het grootste deel van de film zal gedraaid worden in Azië, maar de post-productie zal afgewerkt worden in België.Wanhopige poging

André Taymans was al lang op zoek naar een actrice die de fysieke trekken van zijn stripheldin had. Hij stuurde in een "laatste wanhopige poging" de reeks albums op naar Los Angeles, waar Carole Weyers momenteel woont. "In tegenstelling tot alle andere gegadigden, past Carole als gegoten in het personage van Caroline Baldwin. We hebben veel gepraat en ze heeft veel gemeen met het personage, en nu zeker sinds ze haar kapsel heeft aangepast voor de film", zei de scenarist tot slot.

Belga
Foto boven: stripheldin Caroline Baldwin (links) en actrice Carole Weyers (rechts)
Foto inzet: Nicolas Van Beveren en Carole Weyers

MEEST RECENT