Interview van Oprah Winfrey met Lance Armstrong niet live op tv

Interview van Oprah Winfrey met Lance Armstrong niet live op tv

Interview van Oprah Winfrey met Lance Armstrong niet live op tv

Print
Het anderhalf uur durend interview van de Amerikaanse gevallen wielerheld Lance Armstrong met televisiester Oprah Winfrey wordt op voorhand opgenomen en dus niet live uitgezonden. Dat maakte Oprah Winfrey Network (OWN) woensdag bekend.

Het interview, waarin The Boss in zijn eigen huis in Austin voor het eerst zal reageren op de dopingaffaire waarin hij betrokken is, wordt op 17 januari omstreeks 3 uur (Belgische tijd) uitgezonden. Oprah Winfrey Network wil echter niet onthullen wanneer het opgenomen wordt. Armstrong zou er ook geen geld voor krijgen. Daarnaast benadrukte een woordvoerster van de zender dat de ex-renner geen inspraak heeft in de samenstelling van het interview en dat geen enkele vraag taboe is.

Het Amerikaanse antidopingagentschap USADA pakte in oktober vorig jaar uit met een vernietigend rapport over de 41-jarige Texaan. Daarin werd aangetoond hoe jarenlang systematisch doping werd gebruikt binnen de ploeg van Armstrong.

De UCI besliste na het uitbrengen van het USADA-rapport om alle uitslagen van Armstrong, waaronder zijn zeven overwinningen in de Tour de France, te schrappen en hem levenslang te schorsen. Naast het verlies van al zijn prijzen verloor Armstrong ook tal van sponsors en nam hij afstand van zijn kankerstichting Livestrong. Bovendien hangen hem nog voor miljoenen aan schadeclaims boven het hoofd.

Enkele dagen geleden opperde de New York Times nog dat Armstrong zou overwegen om over te gaan tot bekentenissen in zijn dopinggebruik. De Amerikaanse krant baseerde zich op bronnen "die vertrouwd zijn met de zaak".

Foto's: Reuters

MEEST RECENT