DVD: The Bourne Legacy (***)

DVD: The Bourne Legacy (***)

DVD: The Bourne Legacy (***)

Print
Moord en brand werd er geschreeuwd, toen de beslissing viel dat de Bourne-reeks zelfs zonder Matt Damon zou worden verder gezet. Ook dat Tony Gilroy, als scenarist de architect van de drie eerdere films, deze keer ook achter de camera zou plaats nemen, kon de gemoederen niet bedaren.
Nu het stof is gezakt en we The Bourne Legacy herbekijken op blu-ray vinden we geen verklaring meer voor dat ophef. Want dit is een goed gemaakte actiethriller waarin hoofdrolspeler Jeremy Renner voorganger Damon snel doet vergeten, met naast hem een erg sterk acterende Rachel Weisz. Dat de film zich gelijktijdig met de derde aflevering afspeelt - vandaar de term 'sidequel' - is een gimmick die door Gilroy prima wordt benut.
Oh ja, waar het over gaat? Medicinaal gemanipuleerde soldaten die door de overheid dreigen te worden geëlimineerd, al laat Aaron Cross (Renner) dat niet zomaar gebeuren. En Matt Damon? Die liet ondertussen al wel eens vallen dat hij een vijfde film wél weer ziet zitten. Weggegaan is plaats vergaan, Matt.

SV
(ons oordeel: ***)Nu in het nieuws