De Passant gaat aan de slag met knopen

Print
Puurs - Woensdag realiseerden de kinderen die opgevangen worden door vzw De Passant in Puurs een uniek kunstwerk met knopen. De Passant wou hiermee kinderen uit ontwrichte gezinnen een onvergetelijke creatieve namiddag bezorgen. Zo kunnen ze hun zorgen even opzij zetten en op een speelse manier nieuwe vaardigheden ontdekken en zich creatief uitleven. Met deze actie vraagt De Passant meer aandacht en steun voor de broodnodige opvang en begeleiding van kinderen in moeilijkheden door hen tijdelijk een warm nest in hun nieuwe thuis te bieden.
De creatieve namiddag kadert in de nationale ‘Knopen doen kinderen hopen’ actie die de winkelketen Veritas organiseert naar aanleiding van haar 120 ste verjaardag. De klanten van de winkelketen zamelden bijna 1,6 miljoen knopen in voor goede doelen. Gedurende de maand januari vindt in elke Belgische provincie, het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en het Groot-Hertogdom Luxemburg een gelijkaardige actie plaats. Voor de provincie Antwerpen is dat dus bij De Passant in Puur s.

De andere geselecteerde projecten zijn: Hof Van Heule uit West–Vlaanderen; Habbekrats uit Oost–Vlaanderen; Kameleon uit Limburg; Buurtwerking Casablanca uit Vlaams-Brabant; Het Meervoud uit Brussel; Le Coala: école de devoirs uit Waals–Brabant; Garance uit Henegouwen; Centre Hospitalier Regional de Namur uit Namen; Kriibskrank Kanker ASBL uit Luxemburg en CHR de la Citadelle uit Luik.

Elk van deze vzw’s werkt actief met kinderen en bedacht samen met Veritas een te realiseren kunstwerk dat dicht aanleunt bij de basisopdracht of werking van de organisatie. Zo worden bijvoorbeeld op een kinderboerderij diertjes gemaakt met knopen, krijgen diverse speelruimtes een eigen knopenversiering en worden pedagogische materialen opgeleukt met knopen .

Patrick POPPE
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio