Advocaat: "Verdachten groepsverkrachting gemarteld tijdens verhoor"

Advocaat: Verdachten groepsverkrachting gemarteld tijdens verhoor

Advocaat: "Verdachten groepsverkrachting gemarteld tijdens verhoor"

Print
Drie van de vijf meerderjarige mannen, die beschuldigd worden van de groepsverkrachting en dood van een 23-jarige Indiase studente, zouden met ijzeren staven gemarteld zijn tijdens het politieverhoor en zullen onschuldig pleiten. Dat vertelt een advocaat die zegt hen te vertegenwoordigen.

De groepsverkrachting van de 23-jarige vrouw in de Indiase hoofdstad in december verontwaardigde het land en lokte protesten uit. De vrouw overleed aan haar opgelopen verwondingen in een Singaporees ziekenhuis op 29 december. Vijf mannen werden beschuldigd van ontvoering, verkrachting en moord. Een zesde verdachte zou nog minderjarig zijn.

De advocaat Manohar Lal Sharma uit New Delhi claimt dat drie van de beschuldigden hem als hun advocaat hadden aangesteld en onschuldig zullen pleiten. De man deed zijn verklaringen na een ontmoeting met een van de beschuldigden in de gevangenis. "Hij is niet 26 jaar oud zoals verteld, maar slechts 22. Hij werd brutaal gemarteld door de politie tijdens het verhoor (...) Veel van wat de politie vertelt, is gefabriceerd", klinkt het.

Eerlijk proces

De aanklagers stellen dat via DNA bewezen was dat de mannen betrokken waren bij de verkrachting. Bij een veroordeling riskeren ze de doodstraf.

"We willen dat hun bewijs getest wordt in de rechtbank, we willen een eerlijke rechtszaak", aldus nog Sharma.

Indien geen advocaten die de beschuldigden verdedigen, aanwezig waren bij het verhoor, kunnen volgens de Indiase wet de politieverslagen van hun bekentenissen voor de rechtbank aangevochten worden.

Belga
Foto AFP

.

Nu in het nieuws