Taxichauffeur die minnares wou doden riskeert 15 jaar cel

Taxichauffeur die minnares wou doden riskeert 15 jaar cel

Taxichauffeur die minnares wou doden riskeert 15 jaar cel

Print
Mechelen - In Mechelen heeft het parket tijdens een twee uur durende correctionele zitting voor poging doodslag een effectieve gevangenisstraf van 15 jaar gevorderd tegen een 47-jarige Antwerpse taxichauffeur.
De man wordt betichting van verkrachtingen en aanrandingen onder dwang van zijn Armeense minnares waarmee hij enkele jaren een relatie heeft gehad.

De poging doodslag gebeurde op de autosnelweg E19, op 18 juli 2010, toen hij met zijn toen zwangere minnares van Brussel naar Antwerpen reed.

"De beklaagde had opzettelijk de airbag van de passagierszetel uitgeschakeld en is dan tegen meer dan 100 km per uur tegen betonblokken en de vangrails gecrasht. Hij zou ook de gordel van mevrouw moedwillig hebben losgemaakt. Dat heeft hij gedaan omdat de vrouw een einde aan de relatie wou maken", stelde het parket.

Beide inzittenden kwamen er als bij wonder bij de botsing vanaf met lichte verwondingen. De vrouw liep een miskraam op. Volgens meester Vic Van Aelst heeft zijn cliënt nooit de bedoeling gehad om de vrouw te doden. Zij heeft een verhaal opgehangen om met haar familie niet in oorlog te gaan leven.

15 jaar cel eisen voor deze leugenachtige feiten, dat gaat veel te ver en is buitensporig, vindt meester Vic Van Aelst, verdediger van de Antwerpse taximan. De strafpleiter vroeg een vrijspraak over de ganse lijn.

LDN
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio