Lionel Messi stuurt gesigneerd truitje op naar Gerd Müller

Lionel Messi stuurt gesigneerd truitje op naar Gerd Müller

Lionel Messi stuurt gesigneerd truitje op naar Gerd Müller

Print
De Argentijn Lionel Messi, viervoudig winnaar van de Gouden Bal, heeft een gesigneerd truitje van hem opgestuurd naar de Duitser Gerd Müller. Dat maakte zijn club Barcelona woensdag bekend.

De 25-jarige Messi scoorde in 2012 maar liefst 91 doelpunten en brak daarmee het legendarische record van Müller, die in 1972 85 keer de netten deed trillen. Op zijn gesigneerde shirt met nummer tien schreef Messi ook nog een boodschap voor de (West-)Duitse ex-topspits. "Aan Gerd Müller. Mijn respect en bewondering. Een knuffel".

Barcelona-voorzitter Sandro Rosell voorzag het gesigneerd shirt ook van een brief aan Karl-Heinz Rummenigge, zijn collega bij Bayern München. Hij uitte daarin zijn bewondering voor Müller, die tegenwoordig als trainer in dienst is bij de Duitse topclub. Daarin spreekt Rosell zijn erkenning uit voor Müller. "Het vorige record was een extra motivatie en doel voor Messi".

Messi mocht maandag in Zürich nog voor de vierde keer de FIFA Gouden Bal in ontvangst nemen, de prestigieuze trofee voor de beste voetballer ter wereld. Hij werd zo alleen recordhouder.

Foto Reuters

Meer sportnieuws