Peumans noemt Schueremans "nestbevuiler"

Peumans noemt Schueremans nestbevuiler

Peumans noemt Schueremans "nestbevuiler"

Print
"Ik bewonder Herman zijn creativiteit en gedrevenheid als concertorganisator. Maar wat hij nu zegt over het werk in de commissies is een vorm van nestbevuiling die ik echt betreur." Zo reageert Vlaams parlementsvoorzitter Jan Peumans op de kritiek van afscheidnemend Vlaams parlementslid Herman Schueremans (Open Vld).

Schueremans, die na acht jaar vertrekt uit het Vlaams Parlement, formuleerde woensdag in het Radio 1-programma 'De Ochtend' forse kritiek op de werking van het parlement. Zo toonde hij zich onder meer scherp voor het werk in de commissievergaderingen.

Lees ook: Schueremans: "Betere dingen te doen dan in commissie te zitten"

"Herman heeft Vlaanderen en Werchter muzikaal op de kaart gezet. Maar de gedrevenheid en creativiteit die hij had als concertorganisator heeft hij nooit in het parlement getoond. Het is dan ook spijtig dat hij het werk in de commissies vergelijkt met cafépraat", aldus parlementsvoorzitter Peumans.

De kritiek op het werk in de commissies zit Peumans behoorlijk dwars. Peumans zelf heeft altijd benadrukt dat volgens hem de kern van het parlementaire werk in de commissievergaderingen ligt.

"Dat hij nu spreekt over cafépraat is een vorm van nestbevuiling die ik betreur", zegt hij. "Bovendien komt die kritiek dan van iemand die zelf maar 7 procent aanwezig was in die commissies", klink het nog.

Belga
Foto's PhotoNews

.

Nu in het nieuws