Noodbrug gewenst bij onderhoud Kraanbrug

Noodbrug gewenst bij onderhoud Kraanbrug

Noodbrug gewenst bij onderhoud Kraanbrug

Print
Mechelen - Dit voorjaar krijgt de Kraanbrug in de Mechelse binnenstad een grondig onderhoud. Daarvoor zal ze zelfs even verdwijnen. Omwonenden vragen een noodbrug om de woonbuurt te sparen van verkeersoverlast.
De Kraanbrug is een van de drie bruggen over de Dijle in het centrum. Ze vangt een deel van het verkeer op van de Katelijnestraat, en van de Melaan. "De scholen en de talrijke vrijetijds-, vormings- en sportactiviteiten die overdag en 's avonds plaatsvinden, brengen heel wat verkeer nar de Melaan. Tijdens een gewone werkweek kan ze tot 2000 wagens per dag verwerken. Op een vakantiedag valt dit terug tot toch nog meer dan 600 wagens", zeggen Johan Van Steelandt en Patricia Claes van buurtcomité Rondom 't Veer.

Dat verkeer zou de buurt niet graag door haar woonstraten zien passeren. "Het stadsbestuur nam een engagement naar 't Veer, Tichelrij, Thaborstraat, Dobbelhuizen en Plankstraat om van deze woonstraatjes geen uitvalswegen te maken", luidt het. Het buurtcomité vraagt daarom aan het stadsbestuur om een noodbrug ernstig te onderzoeken. Het vraagt ook om de brug aan te passen door het gelijk maken van het wegdek en de beide voetpaden, zodat de aanleg van een breed voet- en fietspand langs een zijde mogelijk is.

Onze redactie heeft de stad en Waterwegen en Zeekanaal, de beheerder van de brug, om een reactie gevraagd.

SVH

Foto Patrick Hattori
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio