Vanendert: "Bolletjestrui zegt mij wel wat"

Vanendert: Bolletjestrui zegt mij wel wat

Vanendert: "Bolletjestrui zegt mij wel wat"

Print
Jelle Vanendert (28) weet zo ongeveer hoe 2013 eruit ziet. Geen Milaan-Sanremo deze keer. De Waalse klassiekers en de Tour en - vooral - het wenkende vaderschap worden de hoofddoelen van het kalenderjaar.

"In de klassiekers moet ik het zonder Jurgen Van den Broeck doen. Maar dat mag geen probleem zijn", zegt de renner van Lotto-Belisol in GvA en HbvL. "De ploeg is sterk genoeg en het is toch niet aan ons om de koers te maken?"

"Ik besef nu nog meer dat ik in de klimklassiekers een hoofdrol kan vertolken en zelfs voor winst kan gaan, bewijst mijn tweede plaats in de Amstel Gold Race."

De Tour wordt grote uitdaging nummer twee van het seizoen. "Zoals de voorbije seizoenen in dienst van VdB. Van harte zelfs. Maar misschien wel in een deels andere rol. Meespelen voor de eindzege zal ik nooit - daar zijn mijn tijdritten niet goed genoeg voor - maar de bolletjestrui zegt mij wel wat. Twee jaar geleden werd die bijna mijn bezit."

Maar eerst is er dat andere heuglijke feit: midden juni bevalt zijn vriendin Inn van hun eerste kind. "We weten nog altijd niet of het een jongen of een meisje wordt. Dat willen we ook niet weten. Maar ik kijk er wel vol verwachting naar uit."

Luc Lamon

Foto Photo News

Meer sportnieuws