Freddy Massart stopt over vier jaar met politiek

Print
Zele - Van voorzitter Freddy Massart (Lijst Massart) krijgt elk raadslid van de OCMW-raad inspraak krijgt in grote dossiers. Tom De Bruyne volgt Massart over vier jaar op. De gemeente past 2 miljoen euro bij.
Maandagavond werd de OCMW-raad geïnstalleerd. Die wordt opnieuw geleid door voorzitter Freddy Massart. Grote uitspraken over het nieuwe beleid wil hij nog niet doen. "Ik wil alle raadsleden betrekken bij elke besluitvorming.
Een OCMW-raad is verschillend aan een gemeenteraad. Dit gaat veel verder.
We werken hier aan het sociale aspect van Zele. De oppositie kan ook met goede ideeën naar buiten komen. Dit is veeleer een groep van meedenken, samenwerken en voorstellen doen."

Massart wil over de partijgrenzen heen denken en het OCMW borg stellen voor kwaliteit. Die kwaliteit kost wel geld.

"Het OCMW kost 104 euro per inwoner per jaar", weet Massart. "Dat is niet weinig, maar daarmee doen we wel beduidend beter dan pakweg Dendermonde. De gemeente past ruim twee miljoen euro bij. Wij kunnen niet zonder subsidies.
We zijn nu eenmaal een instelling die geen winst maakt. Dat is ook niet de bedoeling. De nationale problemen qua huisvesting, het niet meer kunnen betalen van basisbehoeften en sociale armoede vinden meer en meer hun weg naar OCMW's zoals het onze. Het worden verdomd moeilijke jaren. Het is een uitdaging om onze kwaliteit minstens te bestendigen en indien mogelijk nog te verbeteren, voor onze klanten, onze bewoners én ons personeel."

Massart zorgde maandagavond voor een verrassing van formaat. Over vier jaar geeft hij de fakkel door aan partijgenoot Tom De Bruyne, zoon van vorig jaar overleden oud-burgemeester Jozef De Bruyne. "Tegen die tijd ben ik 65 jaar", zegt Massart. "Ik heb altijd voor ogen gehouden om mijn mandaat dan door te geven, en daar wil ik mij aan houden. Tom is een jong talent uit eigen rangen met nieuwe frisse ideeën." Massart wil wel doorgaan met zijn praktijk als zelfstandig verpleger.

"Het is een erg mooi gebaar van Freddy", zegt Tom De Bruyne. "Ik ben nu al plaatsvervangend voorzitter. Aan de zijde van Freddy zal ik veel ervaring opdoen, want het is allemaal nieuw voor mij."

JoP
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio