Salmi dient klacht in wegens laster

De Mechelse ex-schepen Ali Salmi heeft bij de lokale politie klacht ingediend tegen onbekenden. Aanleiding is de publicatie van het weekblad Story over vermeende soms pikante chatberichten tussen hem en een 17-jarig meisje.

Sven Van Haezendonck

"Ik heb klacht ingediend wegens laster en eerroof en wegens informaticafraude. Mijn profiel op Facebook is verschillende keren gehackt, en ik heb dat aan de journaliste van Story ook verteld", zegt Salmi. "Voor mijn gezin wil ik dat dit zo vlug mogelijk stopt. Dit is een schande. Deze verdachtmakingen berokkenen mij veel schade, en ik kan mij niet verdedigen", stelt de politicus.

Toch houdt de hoofdredacteur van Story voet bij stuk. "Je moet al een serieuze fantast zijn om 34 bladzijden chatgesprekken te verzinnen. De berichten zijn ons niet bezorgd door politieke concurrenten. Voor Ali Salmi in het nieuws kwam, wist Yasmina zelfs niet wie het was. Ze is niet van plan klacht in te dienen. Volgens ons zijn er ook geen strafbare feiten gepleegd", vertelt Frederik De Swaef. Hij kwam naar eigen zeggen via een tussenpersoon in contact met de 17-jarige Yasmina. "Wij hebben haar en de tussenpersoon beloofd hun anonimiteit te garanderen."

Salmi is niet van plan om stappen te ondernemen tegen het weekblad. "Daar ga ik niet mee beginnen. Wat ik vooral wil, is rust. Ik heb mijn gezin jarenlang verwaarloosd en daar wil ik verandering in brengen. Ik wil er niet te veel ruchtbaarheid meer aan geven."

SVH
Foto Patrick Hattori
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners