Vader sterft bij afdaling van skipiste met opblaasbare bal (video)

Print
Een vader van twee is vorige week bij een gevaarlijke stunt met een opblaasbare bal op een skipiste om het leven gekomen. Zijn vriend belandde bij het 'zorbing'-incident in het ziekenhuis.

'Zorbing' is een vorm van recreatie die haar oorsprong heeft in Nieuw-Zeeland. Bedoeling is om een of meerdere personen te laten plaatsnemen in een van kunststof gemaakte bal -de 'zorb'- en die van een helling naar beneden te rollen.

In een skigebied in het zuiden van Rusland wilden twee mannen met zo'n zorb een steile helling afgaan. Op de beelden, die door een vriend werden gemaakt, is te zien hoe de opblaasbare bal eerst rustig naar beneden bolt, maar al snel grote snelheden aanneemt en oncontroleerbaar wordt. De bal raakt van de speciaal aangelegde piste af en komt in de ravijn ernaast terecht.

Een 27-jarige vader van twee dochters brak bij het ongeval zijn nek en ruggengraat en overleed op weg naar het ziekenhuis. Zijn 33-jarige kompaan liep een hersenschudding op en mocht diezelfde dag al naar huis.

De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Bekijk hier de schokkende beelden:

.

Nu in het nieuws