Anna Tutelaars (97) sterft jaar na assisengetuigenis

Anna Tutelaars (97) sterft jaar na assisengetuigenis

Anna Tutelaars (97) sterft jaar na assisengetuigenis

Print
Anna Tutelaars, die vorig jaar indruk maakte met haar moedige getuigenis op het assisenproces van een Roemeense bende, is overleden. Ze is 97 jaar geworden.

In oktober vorig jaar was Anna Tutelaars de heldin van de assisenzaal toen ze dapper kwam getuigen tegen de gewelddadige dievenbende die haar thuis had overvallen. Op een paar meter van haar belagers eiste ze in de rechtszaal een antwoord van de mannen die haar op 2 juni 2009 voor dood hadden achtergelaten. “Wie heeft mij die slagen gegeven”, vroeg ze met haar gezicht naar de belagers gericht. “Dat wil ik nu echt weten.”

Ruim een jaar na haar getuigenis is Anna Tutelaars overleden in het Centrum voor Palliatieve zorg Sint-Camillus in Wilrijk. “Sinds 24 december ging het niet goed met haar”, vertelt zoon Roger Traets. “Op die dag was ze niet goed geworden. Vier, vijf maanden daarvoor was er maagkanker vastgesteld. Aan complicaties na een bloedtransfusie is ze uiteindelijk gestorven, een paar uur voor Nieuwjaar. Tijdens haar opname hebben dieven het hele huis overigens nog overhoop gehaald.”

Anna Tutelaars was een van de vier slachtoffers van de Roemeense bende die actief was tussen 25 mei en 2 juni 2009. Tutelaars was de laatste die werd overvallen. Na de overval op Anna Tutelaars werden de daders opgepakt. Ze werden veroordeeld tot straffen tot dertig jaar.

Tot eind december woonde Anna Tutelaars ook nog gewoon thuis op het Kiel. Het afscheid van deze moedige dame is zaterdag in de kerk van Sint- Catharina.

Maaike Floor
Foto Jan Van der Perre

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio