Koningin Fabiola laat regeling uitwerken voor erfenis

Koningin Fabiola heeft een private stichting in het leven geroepen die haar moet toelaten een gepaste regeling uit te werken voor haar erfenis. Dat schrijven de kranten van Sudpresse woensdag.

fvranckx

De kinderloze Boudewijn en Fabiola lieten geen directe erfgenamen, maar de koningin wil minstens een deel van haar erfenis naar haar directe biologische neven en nichten laten vloeien.

Dotaties

Sinds de dood van koning Boudewijn in 1993 heeft Fabiola volgens de kranten een kleine 27 miljoen euro dotaties ontvangen, maar erfde ze ook nog van haar overleden echtgenoot. Zonder erfgenamen zouden de successierechten op haar fortuin oplopen tot 70 procent, maar de stichting helpt haar daaraan te ontkomen.

Volgens de statuten, die al in het Staatsblad verschenen, heeft de stichting "Fons Pereos" vier doelstellingen. Zo wil ze haar familieleden bijstaan, historische en culturele werken van het koningspaar promoten, bijdragen aan de Astrida Stichting van wijlen koning Boudewijn en katholieke instellingen een duwtje in de rug geven.

De raad van bestuur bestaat naast Fabiola nog uit acht leden. In geval van ontbinding gaan de fondsen naar de Astrida Stichting en een andere private stichting die de koningin in 1999 in Spanje heeft opgezet, luidt het nog.

Belga Foto PhotoNews

MEER OVER Koningin Fabiola

Nu in het nieuws